چکیده مطلب
مطمئنا هر فردی که تصمیم به انجام عمل پروتز سینه میگیرد، سوالاتی راجع به این عمل در ذهنش به وجود میآید. ما در این مطلب سعی کردیم به بیشتر سوالاتی که ممکن است ذهن شما را درگیر کند، پاسخ دهیم. اگر میخواهید پاسخ سوالهای خود را راجع به عمل پروتز سینه بگیرید، ادامه مطلب را بخوانید.
1.آیا پروتزهای سینه مطمئن و قابل اطمینان هستند؟
هیچ نوع جراحی مطمئن نیست و قرار دادن هیچ جسم خارجی در بدن نمیتواند کاملا ایمن و قابل اطمینان باشد. هر نوع پروتز سینه خطرات خاص خودش را دارد:
- احتمال ترکیدن و خالی شدن پروتزهای آب نمکی وجود دارد.
- احتمال ترکیدن پروتزهای سیلیکونی با علائم و یا بدون هیچ علامتی (ترکیدن خاموش) وجود دارد. البته پروتز سینه سیلیکونی مقاومتر و با دوامتر از پروتز سالینی است.
2.از چه سنی برای بزرگ كردن سینهها مناسب است؟
معمولا تا 20 سالگی بافت سینه زنان در حال رشد کردن است و باید زمانی اقدام به بزرگ کردن سینهها با پروتز کنید، که رشد سینههای شما متوقف شده باشد. به همین دلیل است که سن پیشنهای و ایده آل برای انجام عمل پروتز سینه ، از 22 سال است.
3.پروتزهای سینه در زیر عضلات قرار میگیرند یا در روی عضلات؟
پروتزهای سینه میتوانند زیر یا روی عضلات سینه قرار گیرند و به روشهای متفاوتی جاگذاری شوند. تشخیص روش جاگذاری با پزشک است و او با توجه به ضخامت پوست و بافت چربی سینه روش جاگذاری مناسبی را انتخاب میکند. پزشک میتواند پروتز را کاملا روی عضله ، کاملا زیر عضله و یا نیمی از آن را زیر عضله پستانی (جاگذاری دوگانه) قرار دهد.
معمولا قرار دادن پروتز زیر عضله پستانی بهتر است ، زیرا در ماموگرافی کمتر اختلال ایجاد میکند و همچنین، طبیعیتر به نظر میرسد.
4.چطور ما باید راجع به استفاده پروتز در زیر عضلات و یا روی عضلات تصمیمگیری كنیم؟
تصمیم گیری برای اینکه پروتز در زیر عضلات یا روی عضلات جاگذاری شود با پزشکتان است نه شما. پزشک در جلسه مشاوره، درباره تمام روشهای جاگذاری پروتز را به شما معرفی میکند و بعد از معاینه و توجه به ضخامت پوست و بافت چربی سینه شما، راجع به روش جاگذاری مناسب برای شما توضیح میدهد.
انتخاب روش جاگذاری توسط پزشک تاثیر مستقیمی بر نتیجه جراحی پروتز سینه دارد، به طور مثال اگر پوست سینه شما به اندازه کافی ضخیم نباشد، پزشک نمیتواند پروتز سینه را روی عضله سینه قرار دهد زیرا در این صورت پروتز از زیر پوست نازک شما دیده میشود و همچنین غیر طبیعی به نظر میرسد.
5.قبل از انجام عمل پروتز سینه چه اقداماتی لازم است؟
- پزشک قبل از انجام جراحی آزمایشهای خاص و ماموگرافی برای شما تجویز میکند که باید آنها را قبل از عمل پروتز انجام دهید.
- اگر سیگاری هستید از دو هفته قبل از عمل پروتز سینه ، سیگار کشیدن را ترک کنید.
6.مصرف چه داروهایی را باید قبل از جراحی قطع كرد؟
- اگر داروی خاصی مصرف میکنید و برای انجام جراحی پروتز سینه مطمئن هستید، حتما نام داروی مصرفی را به پزشکتان بگویید تا اگر لازم است که قبل از جراحی مصرف دارو را قطع کنید، پزشک به شما بگوید.
- مصرف داروهای ضد التهاب، آسپرین و فراوردههای آن و مکملهای گیاهی باید ۱۰ روز قبل از عمل پروتز سینه قطع شود.
7.مدت بهبودی چقدر به طول میانجامد؟
به طور کلی مدت بهبودی پس از جراحی پروتز سینه حدود 7-3 روز است، اما تا هفتههای طولانی (12-6 هفته) بعد از عمل پروتز باید از مراقبتهای لازم بعد از جراحی پیروی کنید، تا پروتز سینه به خوبی در سینه شما جا بگیرد و صدمه نبیند.
اگر میخواهید مراقبتهای بعد از جراحی پروتز سینه را بدانید، مطلب ” آنچه باید در مورد جراحی پروتز سینه بدانید را بخوانید.
8.آیا میتوانیم بعد از پروتز سینه برنزه کنیم؟
برنزه کردن یا استفاده از سولاریوم به پروتز سینه آسیببی نمیرساند اما تا یک سال بعد از جراحی پروتز سینه باید از تابش مستقیم نور آفتاب یا اشعه سولاریوم به برشهای جراحی جلوگیری کنید زیرا باعث تیرهتر شدن جای زخم روی سینه شما میشود.
همچنین این مسئله را بدانید که پروتز سینه خیلی دیر حرارت خود را از دست میدهد و به همین خاطر ممکن است یعد از سولاریوم احساس کنید پروتزتان نرم شده است؛ بنابراین توصیه میکنیم که حداقل تا چند ماه (یک سال ایده آل تر است) بعد از عمل پروتز سینه از سولاریوم و حمام آفتاب استفاده نکنید.
9.آیا پروتز سینه در بارداری اختلال ایجاد میکند؟
سایز سینهها در دوران بارداری به طور طبیعی افزایش مییابد که هیچ ربطی به پروتز سینه ندارد ( به خاطر پدیده تراکم خون در دوران بارداری است). افرادی که پروتز سینه دارند در دوران بارداری، مشکلاتی مثل فشار و انقباض در سینه را تجربه میکنند، اما پروتز سینه،اختلال غیر عادی در بارداری ایجاد نمیکند.
هیچ مدرکی مبنی بر اینکه پروتز سینه موجب اختلال در بارداری میشود، وجود ندارد.
10.آیا لازم است كه منتظر بمانیم كه بعد از بچهدار شدن این جراحی را انجام دهیم؟
از آنجایی که پروتز سینه در بارداری و شیردهی اختلالی ایجاد نمیکند، احتیاجی نیست که بعد از بچه دار شدن، جراحی پروتز سینه را انجام دهید. هیچ کدام از برشهای جراحی پروتز سینه مجراهای خروج شیر را از بین نمیبرند، فقط برشهای هاله سینه ممکن است برخی از مجاری شیردهی را قطع کند و به همین خاطر میزان خروج شیر کم شود، اما این برشها نمیتوانند اختلالی در شیردهی ایجاد کنند.
برخی زنان به خاطر حفظ شکل زیبای سینه شان علاقهای به شیر دادن به کودکشان ندارند، اما باید بدانید که کسی که پروتز سینه دارد، میتواند به کودک خود شیر بدهد.
11.آیا پروتز سینه تداخلی در ماموگرافی ایجاد میكند یا خیر؟
ماموگرافی سینه با وجود پروتزهای سیلیکونی و آب نمکی سخت است زیرا این مواد، اشعه ماموگرافی را به خوبی از خود عبور نمیدهند و مانع دیده شدن بافت اصلی سینه میشوند، در نتیجه در ماموگرافی تداخل ایجاد میکنند.
پروتزهایی که در زیر عضله پستانی قرار میگیرند کمتر در عکس برداری و ماموگرافی تداخل ایجاد میکنند و به همین خاطر ماموگرافی سینه افرادی که پروتز سینه شان به این روش جاگذاری شده است، بهتر نشان داده میشود. به طور کلی افرادی با پروتز سینه بهتر است برای معاینه سینه ، از عکس برداری با استفاده از اشعه X استفاده کنند.